2010 m. gegužės 14 d., penktadienis

troškinta vištiena grietinėlės padaže




Filmas Julie&Julia nerealus:))))))))Rekomenduoju...:)

vakarienei dviems reikės:
- vištienos (aš turėjau pirktą iš parduotuvės jau iškeptą, nes akys buvo vakar didelės, tai paėmiau, daugiau negu reikėjo:)
- 3 vidutinio dydžio svogūnų
- 1 morkytės
- poros česnako skiltelių
- grietinėlės arba 12% grietinės (aš naudojai pastarąją)
- gabaliuko sviesto
- truputį alyvuogių aliejaus (arba paprasto, arba išvis vien tik sviestuką galima naudoti)
- druskytės ir pipiriukų
- truputis grybų sultinio (nebūtinai, bet jei namie yra...)

bulvių košei reikės dviejų didelių bulvių, truputį sviesto ir pieno (turbūt aišku, kad išvirus bulves ir norint padaryti bulvių košę, reikia sugrūsti bulves su pienu ir sviestu.)

Taigi į keptuvę dedam gabalėlį sviesto, truputį aliejaus ir įkaitinam. Tada dedame česnako skilteles, supjaustytus pusmėnuliais svogūnus, pabarstom druska bei pipirais ir laukiam, kol gražiai pageltonuos (5-7 min). Dedam sutarkuotą morką ir toliau kepinam, jei reikia, dar truputį sviesto įdėti. Kai keptuvėj viskas gražiai geltonuoja ir labai skaniai kvepia, pilam grietinę arba grietinėlę, grybų sultinio ir prieskonių. Sudedam keptą vištieną (jei turit laiko ir noro, visada galit patys išsikepti, bet...su pirktine greičiau šimtą kartų ir paprasčiau), apklojam vištieną padažu ir uždengę dangčiu paliekame troškintis, kol išverda bulvės.

P.s. toks greitukas receptas tinka, kai ypatingai nėra laiko. Viskas trunka apie 25-30 min. Beje, ar sakiau, kad labai skanu?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą