Šiandien aš virtuvėje tik svečias, todėl receptas bus tik apytikris, nesigilinau į jo subtilybes, nes taip smagu, kai už tave paruošia, o tau tik skanaut ir mėgautis belieka....kad dažniau taip...
taigi šiam patiekalui reikia:
- 400 g. jautienos faršo
- 250 g. pievagrybių
- 2 svogūnų (1,5 - pačiam pyragui, o likusį svogūną marinuoti su actu ir vandeniu, arba citrinos sultimis)
- sluoksniuotos tešlos
- kiaušinio trynio
- prieskonių
o gamina maniškis taip: į skardą, išklotą kepimo popieriumi deda vieną lakštą sluoksniuotos tešlos, tada sluoksniais deda faršą, apibarsto jį prieskoniais (labai saikingai, nes tik aš sūriai mėgstu), tada jam nuo nuotaikos priklauso - kepina svogūnus ir grybus arba deda žalius, ir uždengia visą gėrį kitu sluoksniuotos tešlos lakštu. Gražiai užspaudžia kraštus, kad neišbėgtų sultys. Paviršių aptepa kiaušinio tryniu ir keliose vietose padaro įpjovas paviršiuje. Kepa apie 45 min, ant mažesnės ugnies, žodžiu, tikrina, kad neprisviltų, o paviršius gražiai apskrustų. Patiekia lėkštėje su pomidorų padažu (skaniausia su Heinz) ir marinuotais svogūnais.
Rodos taip... labai gardu....umhhh:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą