
turėjau Oliverio knygą, bet nemaniau, kad šis receptas vertas dėmesio, kol išgirdau atsiliepimą, kad labai lengva paruošti ir be galo SKANU!!!!!!
reikės:
- vištienos šlaunelių (galima viščiuko ketvirčių, sparnelių ar visko kartu)
- 250 g. (dviejų saujų) perpus perpjautų vyšninių pomidorų
- susmulkintų į keturias dalis paprastų pomidorų, (geltonų ar raudonų, ar kokių sode pas senelius auga, šis receptas ypač tinka, kai pomidorų tiek, kad nežinai, ką su jais daryt:))
- baziliko (vasarą didelio šviežio pluoštelio, o žiema bei rudenį ir džiovinti labai tinka)
- česnako 8 skiltelių arba daugiau, kiek negaila:)
- šaukšto alyvuogių aliejaus
- druskos ir pipirų
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių Celcijaus, jei dujinė orkaitė, o jei elektrinė, tai iki 220 laipsnių. Įtrinti vištieną prieskoniais, po visą kepimo indą išdėlioti pomidorus, česnako skliteles, bazilikus. Tada ant jų dėti vištieną, dar pora česnako skiltelių, truputį pamaišom, kad keletas pomidoriukų būtų ir ant viršaus. Paskutinis akcentėlis - apšlakstom viską alyvuogių aliejumi. Kepti 1,5 valandos mažiausiai, o jei dar odelė nėra traški, tai dar truputį ilgiau, praėjus pusei laiko vištieną apversti. Skaniausia su bulvių koše, o kas nemėgsta, kai versit vištieną, prikaišiokit į tarpus plonais griežinėliais pjaustytų bulvių (jos irgi skaniai apskrus ir bus gardumėlis).
P.s. kepti pomidorai ir išsiskyrusios sultys bus puikus garnyras, nebereikės atskirai nei salotėlių, nei padažo...
P.s.s. orginalus receptas Jamie Oliver knygoje "Gaminame su Oliveriu" 222 -223 psl.:)
ech Oliveri...gerulis tu visgi...:)

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą