
Rekomenduoju James Zabiela ir Exit'ą:)
Čili troškinys
Reikės:
- 600 g. jautienos faršo
- 2 geltonųjų saldžiųjų paprikų
- 1 raudonosios saldžiosios paprikos (arba galite kokias norit dėti: dėl spalvos nesiginčijama)
- 3 čili pipirai
- indelio konservuotų pomidorų (smulkintų ir be odelių)
- indelio konservuotų raudonųjų pupelių
- sūrio (kokio širdelė pageidauja, aš dedu paprastai fermentinį arba kokio yra šaldytuve)
- 7-8 česnako skiltelių
- 2 didelių svogūnų
- 2 v.š. pomidorų pastos
- druskos, pipirų ir raudonėlio
- saldžiosios paprikos miltelių
- aitriosios paprikos miltelių
ir aiškų reikės skanių bandelių bei petražolių puošybai:)
O veiksmas vyksta taip: į įkaitintą keptuvę dedam faršą, ir česnako skilteles, beriam prieskonius - druskytę, pipirus, raudonėlį, saldžiosios ir aitrosios paprikos miltelius. Aš kepinu tol, kol nelieka išsiskyrusių sulčių keptuvėje, gražiai apskrunda ir skaniai pakvimpa. Iškeptą faršą beriame į troškinimui skirtą keptuvę ar indą. Toliau toje pačioje keptuvėje, kur kepė faršas, kepinam susmulkintus svogūnus, kol gražiai pageltonuoja. Juos įmaišom į faršą. Dar nekepinti liko pipirai, taigi susmulkinam tiek paprikas, tiek čili pipiriukus (aš paprastai išimu seklas iš čili, bet jose yra visas aštrumas, manau kada bandysiu su viskuo dėti, nes gi čili esmė ir yra aštrumas hot hot hot:)) ir pakepinam. Beliko viską sudėti į troškinimui skirtą keptuvę, joje turi būti: jautienos faršas su česnakais, svogūnai, pipirai, konservuoti pomidorai bei pupelės(be skysčio), viską sumaišom ir dedam ant mažos ugnies, uždengiam dangčiu ir troškinam. PASTABA. Jei atrodo, kad per mažai skysčio, tai pomidorų pastą sumaišom su druska ir pipirais bei žiupsneliu cukraus ir išmaišom su vandeniu (tiek, kiek trūksta, jei trūksta skysčio).
Maždaug po 20 min. ragaujam ir tikrinam ko trūksta, beriam sutarkuotą sūrį, išmaišom ir dar kelias minutes troškinam. Skanaus!!!
Skaniausias čili pasaulyje :P
AtsakytiPanaikintiNom nom nom nom nom... :)