Rekomenduoju tinginiukams:)
reikės :
- marinuotų burokėlių (man patinka SPILVA klasikiniai marinuoti burokėliai, bet jie labai "macnūs" ir tokia sodri spalva gaunasi sriubos, man su jais ir šaltibarščiai skaniausi, ne visiems turbūt tinka, tad belekokių burokėlių)
- vienos didelės morkos
- 2-3 vidutinių bulvių
- 2 lauro lapelių (vienas didelis, kitas mažas:))
- 1 svogūno
- 50 g. rūkytos šoninės, kur daugiau mėsytės
- 8-9 skrituliukai kokios nors šaldytuve esančios rūkytos dešros
- dėl kvapo truputį džiovintų grybų, bet jei nėra - ne pasaulio pabaiga, barščiai vis tiek bus skanūs
- druskos ir nemaltų pipirų, aš dar žiupsnelį saldžios paprikos miltelių dedu
- kubelis jautienos sultinio
šiaip jau skaniausia su rūkytais šonkauliais virt tokia sriubą:) bet tinka su viskuo kas rūkyta:)
Taigi nuskustas bulves supjaustyti kubeliais, morką griežinėliais, nulupti svogūną ir dėti viską į puodą su šaltu vandeniu. Kai vanduo užvirs, įberti druskos, pipirų bei sultinio kubelį. Už 10 min. sudėti smulkiais šiaudeliais pjaustytą šoninę, rūkytą dešrą bei džiovintus grybukus, primažinti ugnį. Kai bulvės jau išvirusios, išimti svogūną, jis nebereikalingas, nes savo skonį ir kvapą sriubai jau atidavė, dėti marinuotus burokėlius ir lauro lapus. Po 15-20 min. patiekti su grietine ir juodos duonos riekia. Skanaus...
maniškis sako, kad tai skaniausi barščiai!!!!!!!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą