
Šis receptas nėra originalus, nusižiūrėjau jį iš penktadienio Lietuvos Ryto priedo "Stilius", skiltyje gurmanų užrašai pastaruoju metu sužiba toks Alfas Ivanauskas, jo idėjos man išties puikios ir paprastos. Taigi žemai lenkiu galvą prieš jį:)
reikės:
- puse pakelio sviesto
- didelė sauja krapų
- didelė sauja petražolių, bet ne garbanotų
- 3 skiltelės česnako
- ir džiovintų slyvų kokias 9
- žiupsnelis druskos
(jei nenorite tokio didelio kiekio,atitinkamai mažinkit proporcijas)
Sviestą pora valandų palaikyti kambario temperatūroje, kad būtų minkštesnis.Visas žoles ir česnaką smulkiai sukapoti. Slyvas supjaustykite mažais gabaliukais, pagardinti druska. Aš visą masę pertryniau su virtuviniu kombainu. Dėjau i formeles ir į šaldytuvą. Galima formuoti įvairias formas po tekančiu šaltu vandeniu.
Labai gardu užtepus tokį sviestuką ant prancūziško batono, pakaitinti jį orkaitėje, tinka prie visko - salotų, sriubų ar šiaip prie arbatos.
ir dar kartą ačiū Alfui:)
Penkių pipirų sviestas
reikės:
- puse pakelio sviesto
- penkių pipirų mišinio
- poros šaukštų garstyčių, geriau jei jos su grūdeliais būna
- žiupsnelis druskos
- originaliame recepte dar yra kalendros ir 10 g. "Malūnininkų" trauktinės, bet aš vietoj to dar dėjau sičuano pipirų (tokie tuščiaviduriai, nelabai aštrūs) bei paprikos miltelių (saldžiosios), o šiaip jau ko tik širdelė geidžia galit dėti, kas tinka ir patinka:)
gaminimo procesas lygiai toks pat, palaikytą pora valandų kambario temparetūros sviestą dėti i kombainą, sudėti visus prieskonius ir išsukti. Dėti i formeles, arba formuoti po tekančiu šaltu vandeniu.
Skanaus!!!!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą