2010 m. rugpjūčio 3 d., antradienis

Pyragėliai su maskarponės sūriu ir avietėmis, o taip pat su šokoladu ir braškėmis



Ech labai skanu ir gaivu vasarą....

reikės:
- šaldytos sluoksniuotos tešlos
- tarkuotos citrinos žievelės
- kiaušinio trynio
- cukraus
- miau miau vanilinės varškytės 2 indeliai (arba švelnioji kur būna, ir tada vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus)
- maskarponės sūrio indelio 250 g.
- aviečių
- braškių
- šokolado (dariau pati, nors iš esmės tinka ir Nutela:)
Ps. kremo gausis dideliam kiekiui:) tad atitinkamai galit mažint proporcijas:)

Taigi pyragėliai daromi taip: teslos lapelis ištepamas kiaušinio trynio ir cukraus mišiniu, tada su stikliuku padaromos apvalios formytės, atrodo maždaug taip:)
Kepti ant nedidelės ugnies, kol išsipūs, o paviršius gražiai apskrus.

Tada susimaišyti kremą: maskarponės sūris, cukrus ir miau miau varškytė, truputis citrinos žievelės sutarkuotos. O šokoladas, tai dedam šokolado 70 procentų, sviesto ir pieno, ir maišant pašildyti, tada truputį atvėsinti, nes karštą bus sunkiau tepti ir jis varvės.

Tada iškepusius pyragėlius, perpjaunam per pusę, tepam maskarponės kremo, dedam avietę ir uždengiam kita pyragėlio pusele. Gausis tokie vieno kasnio burnoj tirpstantys dieviško skonio deserčiukai. Tada kitus darom su šokolado kremu ir braškės griežinėliu. Sudėkit viską į padėklą, puoškit cielom avietėm:)

Beje tas karštas šokoladas labai skanu vienas su įpjaustytom braškėm. Arba tiesiog puse braškės įmerkit į tą šokoladą. Umhhhhh

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą