2010 m. rugpjūčio 3 d., antradienis

Ešeriukai su krapais



Jūros šventės proga...:)

Reikės:
- mažų ešeriukų
- plonai supjaustytos šoninės gabaliukų (tiek, kiek yra žuvyčių)
- įdarui krapų ir česnakų
- dantų krapštukų
- citrinos (iškepus užlašinimui)
- šviežių bulvių su lupenom, bet gerai nuplautų
- druskos ir pipirų
- alyvuogių aliejaus 1-2 šaukštus

Taigi ešeriukų vidurius reikia išvalyti, tada juos nuplikyti karštu vandeniu, ir su pirščiukais, kiek eina, nuimti žvynus, jei žuvys didesnės, nuskuskit žvynus, patartina tai daryti lauke, nes apsitaškysit visą virtuvę. Tada sukapoti krapus, česnakus, užbarstyti druska bei pipirais, sumaišyti ir viską įdėti į žuvytės vidų. Tuomet apvynioti žuvį šoninės gabaliuku ir susmeigti dantų krapštuku. Bulves gerai nuplauti, supjaustyti stambokais gabaliukais, apibarstyti druska bei pipirais bei sumaišyti su aliejumi. Viską dedam į kepimo formą ir kepam pradžioj 250 laipsnių temperatūroje, vėliau sumažinam iki 200. Kepti apie 30-45 min.

Ps. kam nepatinka krapai, vietoj jų kaip įdaras gali būti apkepti svogūniukai, smulkiai pjaustyti, arba kitos žolelės, jos reikalingos kvapui:)

Skanaus!!!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą