2010 m. rugpjūčio 11 d., trečiadienis

Naminis pesto padažas


Reikės:
- daug mamos darže užaugintų bazilikų (arba kiek negaila, arba kiek turit)
- 3-4 česnako skiltelių
- alyvuogių aliejaus
- šaukšto medaus
- druskos, pipirų

Kruopščiai nuplauname bazilikus, dedam į kombainą, pilam alyvuogių aliejaus, druskytės ir pipirų bei šaukštą medaus (medaus dėti atitinkamai bazilikų kiekiui, kad būtų ne per saldu). Viską išsukam, štai Jums ir pesto. Tiesa šitas skiriasi nuo tradicinio (bazilikai, aliejus, kedro riešutai, kietas suris ir pipirai su druska). Aš nemėgstu riešutų, todėl neįsivaizduoju kuris skanesnis:)

Ką daryti su pesto?
Užtepėlėms ant baltos duonos

Baltos duonos riekelę užtepam pesto, tada dedam pomidorų griežinėlius, vėl truputį pesto ir mocarelos arba fetos sūrio, viską paskrudinam orkaitėje:)


Makaronų kaspinėliai su pesto

Išverdam makaronus (neperverdam, tiek kiek nurodyta ant pakuotės), tada negailim pasiruošto pesto, grietinėlės ir kietojo sūrio. Skanaus!

2 komentarai: