
Reikės:
- daug mamos darže užaugintų bazilikų (arba kiek negaila, arba kiek turit)
- 3-4 česnako skiltelių
- alyvuogių aliejaus
- šaukšto medaus
- druskos, pipirų
Kruopščiai nuplauname bazilikus, dedam į kombainą, pilam alyvuogių aliejaus, druskytės ir pipirų bei šaukštą medaus (medaus dėti atitinkamai bazilikų kiekiui, kad būtų ne per saldu). Viską išsukam, štai Jums ir pesto. Tiesa šitas skiriasi nuo tradicinio (bazilikai, aliejus, kedro riešutai, kietas suris ir pipirai su druska). Aš nemėgstu riešutų, todėl neįsivaizduoju kuris skanesnis:)
Ką daryti su pesto?
Užtepėlėms ant baltos duonos
Baltos duonos riekelę užtepam pesto, tada dedam pomidorų griežinėlius, vėl truputį pesto ir mocarelos arba fetos sūrio, viską paskrudinam orkaitėje:)
Makaronų kaspinėliai su pesto
Išverdam makaronus (neperverdam, tiek kiek nurodyta ant pakuotės), tada negailim pasiruošto pesto, grietinėlės ir kietojo sūrio. Skanaus!
Pesto gerulis ir kaip sotu :D
AtsakytiPanaikintiO taaaaip:))))))))
AtsakytiPanaikinti