reikės
- kiaulienos nugarinės su kauliuku, arba kitos dalies, bet su kauliuku (gali būti ir jautiena)
- 2-3 bulvių (didokų)
- 2-3 morkų
- 1 svogūno
- lauro lapelių pora
- 3-5 česnako skiltelių
- druskos ir pipirų
- vieno džiovinto čili pipiriuko
- pomidorų pastos (jai paruošti reikės dar vandens, cukraus, druskos ir pipirų)
- aš dar įdedu jautienos sultinio (bet nebūtina, jei daug kauliukų)
- marinuotų arba raugintų agurkėlių
- sviestuko ir alyvuogių aliejaus
Mėsytę supjaustom kubeliais ir pamarinuojam aliejuje su prieskoniais, tada dedam truputį sviesto į keptuvę, česnako skilteles ir pakepinam, kol mėsytė pradeda skrusti. Tada dedam į puodą, užpilam vandens, kad nepilnai apsemtų mėsytę. Pakepinam smulkintus svogūnus ir morkas, supjaustytas stambokais griežinėliais, tada dedam ant mėsytės, galiausiai sudedam kubeliais pjaustytas bulves. Pasiruošiam pomidorų pastos padažą: vanduo, pora šaukštų pomidorų pastos, cukraus truputį, druskytės ir pipirų, viską sumaišom ir užpilam ant visko, kad vėl nepilnai apsemtų bulves. Dedam puodą ant ugnies, uždengiam dangčiu ir troškinam apie 50 - 60 min, kol viskas suminkštėja. Likus 15 min, troškinimo dedam aluro lapelius, ir susmulkintus agurkėlius, išmaišom ir toliau troškinam.... Skanaus!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą