Reikės:
- keletos pomidorų, priklausomai nuo to, kiek yra valgytojų
- mažo raudonojo svogūno
- mocarelos sūrio
- šviežio baziliko lapelių
- alyvuogių aliejaus keleto lašų
- iš prieskonių naudojau graikiškų salotų prieskonius (visokios žolelės)
balzamiko padažui:
- balzamiko acto (pora šaukštų)
- cukraus (rudojo ar balto, nesvarbu)
Pirma pasiruošiam padažą (yra pirkti, bet sumaniau pasidaryt pati, visai neblogai gaunasi, dar galima pridėt fantazijos ir gausis išvis nerealu). Į nedidelį puodą pilam acto ir cukraus, kaitinam kol išsilydo cukrus ir padažas sutirštėja. Įdomumo dėlei galima dar įdėti prieskonių (druskytės, pipiriukų, žiupsnelį cinamono arba išspausti česnako, vietoj cukraus galima dėti šaukštą medaus...žodžiu kas į galvą šauna). Paliekam padažą atvėsti...
Į lekštę pjaustom girežinėliais pomidorus, mocarelos sūrį bei labai plonai svogūno žiedus. Lėkštėje sluoksniuojam: pomidoro griežinėlis, baziliko lapelis, mocarelos sūrio gabalėlis, o ant viršaus barstom svogūno žiedus. Kai lėkštėje išgaunam gražų ir spalvingą vaizdą, barstom prieskonius, pašlakstom salotas pasiruoštu padažu bei aliejumi....Skanaus!!!!!!!!
Buvo labai gardu, gal dėl to, kad viskas iš mamos ar močiutės daržo. Bazilikai kvapnūs žali ir tamsūs, raudonasis svogūnas ir pomidorai....Ech kaip viskas sveika:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą