Reikės:
- juodųjų alyvuogių
- vyšninių pomidoriukų
- alyvuogių aliejaus
- fetos sūrio
- baziliko
- 2-3 česnako skiltelių
- 1 a.š. medaus
- dantų krapštukų ir skanios duonos (ciabatos)
Pirmiausia reikia padaryti marinatą alyvuogėms: išspausti česnako skilteles, dėti medų (jei jis neskystas, tai įdėti indą su medumi į kitą indelį su karštu vandeniu, tada jis aptirpsta ir pasidaro skystesnis), džiovintus bazilikus bei alyvuogių aliejų. Viską išmaisyti ir dėti į marinatą alyvuoges. Gausis ale in vino, gal net truputį skaniau:) O pomidoriukus perpjauti per pusę, apšlakstyti aliejumi bei bazilikais ir šaukšteliu alyvuogių marinato, viską išmaišyti. Beliko suverti viską ant pagaliukų: gabaliukas fetos ir pomidoriukas, gabaliukas fetos ir alyvuogė...Alyvuogės marinate bus irgi kaip atskiras užkandis, nes labai skanu prisikasti duonyte, pamirkyta tame padaže. O kas liks nuvarvėję nuo užkandžių (alyvuogių marinatas + feta) taip pat labai skanus dalykas, į jį taip pat mirkom duonelę:)
dar yra Tomo pomidoriukų receptas
pomidoriukui nupjauti viršūnėlę ir išskaptuoti vidų, ten prikemšam fetos (Tomas turėjo labai skanios, tokios daugiau kaip varškė), pabarstom bazilikais ir uždedam kepurėlę. Žodžiu abiem atvejais skanu:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą