2010 m. birželio 3 d., ketvirtadienis

Adžika



arba kaip aš pasveikinau tetį:)


reikės:
- 5 vidutinių saldžiųjų paprikų
- 1 didelio svogūno
- 1 raudonojo svogūno
- 4 čili pipiriukų
- 8 pomidorų (vidutinio dydžio)
- 6-7 česnako skiltelių
- 1 v.š. pomidorų pastos
- druskos, pipirų
- 1 v.š pomidorų pastos
- truputis vyno acto ir cukraus

Pirmiausia supjaustom smulkiai svogūnus ir juos pakepinam. Tada su verdančiu vandeniu nuplikom pomidorus ir nulupam odeles, susmulkinam. Paprikas išvalom ir susmulkinam, čili pipiriukus (su sėklytėm) taip pat susmulkinam. Paprikas ir čili truputį apkepinam, prie jų dedam česnakų tyrelę sumaišytą su druska. Paskui į troškinimui skirtą keptuvę sudedam pakepintus pipirus, svogūnus, pomidorus, užbarstom druskos ir pipirų ir troškinam apie 30 min. Tada įpilam truputį vyno acto, arba balzamiko (kokio turit namie), šaukštelį cukraus bei pomidorų pastos, viską išmaišom ir troškinam dar 15 min. Tinka prie laužo kepsnių, šašlykų, prie traškių vištos sparnelių, o galima tepti ant paskrudintos duonytės, bus kaip užkandis. Skanaus!!!



rekomenduoju užsigerti šaltu tamsiu alumi:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą