2010 m. birželio 21 d., pirmadienis

Skaidrusis vištienos sultinys


Mhmmm mano pati mėgstamiausia sriuba!!!!!!!!

Reikės:
- 10-12 vištienos sparnelių (čia gan dideliam kiekiui sriubos ir ne tik...:)
- 4 jaunų svogūnų, arba dviejų galvų "suaugusių"
- 2-3 morkų, jei mažos ir dar jaunos, tai 4-5
- druskos, pipirų
- lauro lapelių poros
- pundelis petražolių

Sparnelius nuplaunam, ir dedam į užvirusį vandenį, po kokių 10-15 minučių, nugriebiam putas, tada dedam druskos pagal skonį, už 5 min dedam svogūnus ir morkas (man jos labai patinka, tai aš jas pjaustau skritulėliais, o jei napatinka, tai galit dėti nepjaustytas, o paskui išgriebti, kuo daugiau morkų, tuo sodresnė spalva. Svogūnus aš irgi dedu nepjaustytus, kadangi šį kartą dėjau jaunėlius svogūniukus, tai negriebiau lauk, nes jie man gražiai atrodė, bet didelius išimu, kol dar neišsiskleidžia. Dar pagardinam druska (jei trūksta) bei nemaltais pipirais, prieš baigiant virti sudėti petražolių pundelį bei lauro lapelių. Virti ant mažos ugnies tol (maža ugnis leidžia sultiniui išlikti skaidriam), kol vištiena lengvai atšoka nuo kaulo.



Naudingi patarimai:
1. Jei norite sotesnės sriubos, įdėkite makaroniukų arba koldūniukų, prieš baigiant virt, bet nepadauginkit makaronų, nes paskui jie sugers visą sultinį:)
2. Jei nemėgstate virtos vištienos, tai siūlau, kaip darau visą laiką aš, sparnelius paskrudinti keptuvėje (truputis alyvuogių aliejaus, prieskonių)
3. Sultinys turi gydomųjų galių, kai jaučiat atslenkant slogutį, paprašykit, kad kas išvirtų sultinio.
4. Aš kartais pridedu cukinijos bei salierų, gaunasi toks sultinukas su daržovėmis.
5. Nebijokit eksperimentuoti, galima sultinį (nupylus pro sietelį, kad liktų tik sultinukas) panaudoti ale kinietiškai sriubai, įdėti šiaudeliais pjaustytų žalių agurkų bei krevečių, nepamaišytų dar ir vienas kitas grybukas:) Čia draugės išmislas:)
6. Sultinys gali būti kitų sriubų pagrindas, tinka padažams ir dar daug kam...pvz vištienos užpiltiniams...tereikia išbrinkusios želatinos:)
7. Sultinys yra viskas:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą