rekomenduoju gaminti gryname ore, gi vasara;)))džiaukitės ja:)
reikės:
- pusės kilogramo jautienos kumpio be kaulo
- 5 česnako skiltelių
- 3 svogūnų
- 2 morkų
- pusės baklažano
- vienos paprikos
- cukinijos
- 6 bulvių
- alyvuogių aliejaus
- sviesto
- Švyturio "Baltijos" alaus
- puodelis vandens
- sojos padažo
- poros lauro lapelių
- druskos, pipirų
- džiovinto čili pipiriuko
- petražolių ir krapų
- kokio nors sweet chili souce, jei yra šaldytuve
Galima daryti ir be baklažano, cukinijos bei paprikos, vien tik svogūnai, bulvės ir morkytės:)
Mes viską gaminome tokioj didelėje keptuvėje lauke (ale tailandietiškiems makaronams arba kiniškam maistui gaminti). Mėsą supjaustom tokiom plonom juostelėm, apibarstom druska bei pipirais, įdedam lauro lapelių, užpilam truputį aliejaus, viską išmaišom ir paliekam marinuotis, kol supjastysim kitas daržoves. Bulves nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais, lygiai taip pat likusias daržoves, svogūnus supjaustom stambiais žiedais, o morkas skritulėliais.
Taigi į keptuvę dedam sviesto ir truputį aliejaus, palaukiam, kol įkais, tada įdedam česnako skilteles ir jautieną, maišydami kepinam, po kiek laiko, maždaug 10-15 min, dedam bulves su morkom ir paprikas (jei išviso jas mėgstat), įdedam tą džiovintą čiliuką, toliau kepinam, užpilam truputį sojos, vandens ir alaus, kad viskas troškintųsi tokiam padaže, kai suminkštėja bulvės ir morkos, dedam svogūnus, po 10 min. dedam ir kitas daržoves, dar įdedam sviestuko, alaus, vandens ir sojos padažo ir to čili padažo, jei turit. Visą laiką stebėti, kad būtų to padažiuko (sviesto, alaus, vandens ir sojos). Prieš baigiant viskam troškintis dedam petražoles bei krapus, pamaišom ir dedam į lėkštes:) Skanaus!!!!!!!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą