reikės:
- 500 g. tagliatelle makaronų (plokščiųjų)
- 2-3 saujų šviežiai tarkuoto Džiugo sūrio
- pusės nedidelio česnako skiltelių ( nuluptų ir išspaustų, arba smulkiai sutarkuotų)
- sviestuko ~ 40 g.
- druskos ir pipirų
Šitas pasta bianco receptas pasiskolintas iš Oliverio (tik jis aišku naudoja parmezano sūrį) ačiu Jamie:)
Į keptuvę dedam sviestuko ir ant nedidelės ugnies truputį pakepinam susmulkintą česnaką (neleiskite jam apskrusti). Makaronus pas8dytame vandenyje išverdam kaip nurodyta ant pakelio (~6 min). Nupilam makaronus, bet skystį pasiliekam, jo prireiks padažui. Tada į tą patį puodą, kuriame virė makaronai, dedam česnakus, ir ištepam jais šonus ir dugną, įpilam truputį aliejaus, suverčiam makaronus ir pilam samtį vandens (kur virė makaronai) bei sūrį sūrį. Viską išmaišom, užbarstom druskytės ir pipirų, jei reikia dar įpilam vandens, kad makaronai išliktų lyg šilkiniai ir nesuliptų. Dedam į dubenį ir dar truputį užbarstom sūrio. Galima valgyti juos ir vienus...bet...
Aš patobulinau šį recepta pagardindama makaronus su voveraitėmis ir skrudinta vytinta kiaulienos sprandine:)
Taigi pagardukams reikės:
- 1 litro šviežių voveraičių
- mažo jauno svogūnėlio
- 80 g. vytintos kiaulienos sprandinės
- vienos česnako skiltelės
- druskos, pipiriukų ir sviesto
- šaukšto alyvuogių aliejaus
Į keptuvę dedam sviesto ir krupščiai nuplautus grybukus, užbarstom druskytės ir pipirų. Kepinam apie 15 min. arba kol išgaruoja skystis, dedam susmulkintą jauną svogūniuką, česnako skiltelę ir vytintą sprandinę, suplėšytą mažais gabaliukais.
Kai mėsytė apskrunda dedam padažą ant makaronų!!!!!!! Skanaus!!!!!!!

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą